Bábovky

Hokkaido chlebíček s čoko a orechami

Čavesko Chuťovkári , dnes Vás obohatím o úžasný recept na voňavý chlebíček z hokkaido tekvice. Táto tekvica má orieškovú chuť a dodá chlebíku vláčnosť a v spojení s koreninami je fakt mňamka. Ak nemáte formu na chlebík nevadí, nenechajte sa odradiť a upečte si ho v tortovej forme :) Teraz bude obdobie , že nám bude tekvica hokkaido spestrovať náš jedálniček. V recepte som použila pyré, ktoré si robím do zásoby, vydrží aj 3 dni v miske v chlade. Je to veľmi jednoduché, na plech dáme papier a nakrájame tekvicu na menšie kusy a dáme upiecť domäkka . Nešúpeme!!! Následne necháme vychladnúť a zmixujeme . Z pyré robím aj hokkaido polievku a je mňaaam. Upečenie dodá tekvici karamelovú príchuť. Pochutnajte si na zdravom chlebíku . Vyložte si nohy, zalejte capucinko a mlsajteeee. Určite si nájde miesto vo vašej kuchárskej knihe :) Vaša Monika 

Hokkaido chlebíček s čoko a orechami 

Potrebujeme:

210g hokkaidového pyré (upečené hokkaido 45min a zmixované)

220g špaldovej hladkej múky

2 vajcia

1 dcl oleja

0,5 dcl vody

1 vanilkový cukor

150g trstinového cukru

1 lyžička jedlej sódy

trošku soli

koreniny:škorica, mletý zázvor, muškátový oriešok, hrebíček , môžeme nahradiť perníkovým korením 

orechy, brusnice, čokoláda, 

Postup:

V miske zmiešame celé vajcia s hokkaido pyré, olejom, vodou, vanilkovým cukrom a trstinovým cukrom. Následne pridáme múku zapracovanú s korením a sódou. Nakoniec pridáme nasekané orechy, sušené brusnice a čoko podľa chuti. Pečieme v chlebíkovej forme na papieri 180C 45 min. podľa rúry. 

Dobrú chuť praje Monika :)



Špaldová bábovka s orieškami a brusnicami

Ahojte moji milí chuťovkári.

Dnes si dáme receptík na špaldovú bábovku, nebojte sa nechutí tak veľmi zdravo ako znie :) V skrini som mala balíček špaldovky a kokos , tak prečo neminúť zásoby, nech môžem ísť na nákupy. :) Špaldová múka dodáva orieškovú chuť a je veľmi jemnučká . Ja vždy rada nájdem v bábovke aj niečo k zahryznutiu, tak som dnes pridala sušené brusnice a nasekané oriešky. Príprava je veľmi jednoduchá , nie je tam čo pokaziť, len treba byť trpezlivý pri pečení . Vždy treba skúsiť špajdlou , bo každá rúra pečie inak. Ako chutné sladké raňajky alebo kúsok ku kávičke nemôže nikomu uškodiť ...:) Skúste a dajte vedieť, či chutila.

Budeme potrebovať
  • 3 ks vajcia
  • 1/2 šálky trstinový cukor
  • 250 ml 33% šlahačková smotana
  • 60 gram kokos
  • 230 gram špaldová hladká múka +/- 10 gram, najprv menej, potom prisypať, každá múka má inú savosť. Cesto má byť také akurát ani moc husté ani moc riedke.
  • 1 ks vanilkový lusk- ak nemáte postačí vanilkový cukor
  • 1 ks bezfosfátový prášok do pečiva
  • 1 PL holandské kakao
  • 50g sušených brusníc
  • za hrsť nasekaných orechov
  Postup prípravy

Rúru si predhrejeme na 160 stupňov bez ventilátora. Do misky  si dáme 3 celé vajcia, trstinový cukor a šľaháme 10 min do riadnej hustej kremy. Pridáme vnútro vanilkového lusku. Prilejeme šlahačkovú smotanu. Múku, kokos, prášok do pečiva, orechy a brusnice si spolu premiešame a pridáme k zmesi. Necháme poriadne minútku zapracovať. Bábovkovú formu si vymastíme olejom a vysypeme kokosom . Masu nalejeme do formy, nie celú, trochu si necháme. Masa je trošku hustejšia, nezlaknite sa toho. Do zostatku primiešame kokao , poriadne zapracujeme a vylejeme na do formy na vanilkové cesto. Bábovku pečieme 30 minút na 160C, potom teplotu zvýšime na 180 C a pečieme ešte 15-20 min. Kontrola špajlou, ak ešte nie je suchá, necháme v trúbe dopiecť. Vyberieme z trúby a necháme 10 minút postáť ,až potom vyklopíme. Bábovku necháme aspoň hodinu vychladnúť, následne krájame. Posypeme cukrom. Výborná je.

Dobrú chuť praje Monika :)

Tvarohová bábovka

Recept na túto bábovku mám od kamarátky Veroniky z turistiky. Ide o veľmi chutnú bábovku, ktorá nie je suchá. Hodí sa ako sladké raňajky alebo ako poobedňajšia chuťovka ku kávičke. Túto bábovku urobila naša obdivovateľka stránky Jojka na naše stretnutie :) Pre veľký úspech uverejňujem receptík :)


Potrebujeme:

250g tvarohu - vaničkový

250g masla

250g kryšt.cuku

250g polohrub.múky

6 vajec

1 vanilkový cukor

1/2prášku do pečiva

pol deci vody

Postup:

Žĺtky s cukrom, maslom, vodou vymiešame do peny. Medzitým si premiešame múku s práškom. Bielka vymiešame do peny. K žĺtkom primiešame tvaroh , pridáme múku. Nakoniec jemne pridáme vyšľahaný sneh. Vylejeme do formy vymastenej a vysypanej múkou. Pečieme 220C na 15 min, postupne znižujeme teplotu na 180C . Pečieme viac ako hodinu.

Dobrú chuť praje Monika a obdivovateľka stránky Jojka :)

© 2016 CHuťovky od Moniky a Janky  Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky