Tvarohová strecha

Ahojte. Tak, ako tu už Monika nedávno poznamenala, všetko strašne letí. Ani sme sa nenazdali a je tu september a dokonca školáci majú za sebou prvý školský týždeň. Určite by sa ich patrilo odmeniť, povzbudiť minimálne niečím sladkým. Preto si dáme nepečenú sladkú chuťovku, Tvarohová strecha. Myslím, že zaujme hlavne malých prváčikov a príprava je tak hravá, že Vám budú chcieť s ňou pomôcť :-) Recept možno poznáte, len ja som si ho opäť trošku pozmenila. Príprava je fakt veľmi rýchla, ale aj tak treba mať trpezlivosť - kým v chladničke stuhne. Koláčik je lahodný, osviežujúci a dobre vyzerá na reze, veď predsa aj oči jedia :-)

Potrebujeme:
2 balíky Bebe keksov (štvorce) jeden červený balík a jeden kakaový
2 banány
250 g mascarpone
500 g jemného tvarohu
Vanilkový cukor
Práškový cukor podľa chuti
Granko na posypanie
Pomôcky: alobal, doska, na ktorej budete strechu ukladať
Postup: na dosku si dáme alobal, tak aby bola celá pokrytá. Začneme ukladať Be-be kekse, pričom striedame farby. Uložíme si plochu 3x7. Tri stĺpce a v každom sedem keksíkov Bebe. Pripravíme si plnku. Vymiešame vareškou mascarpone s tvarohom, pridáme vanilkový cukor a práškový, tak aby bola plnka sladká. Na uloženú plochu natrieme opatrne plnku, zarovnáme. Začneme znovu ukladať bebe kekse, ale farebne opačne. Ak máme na spodnej ploche biely keksík, položíme teraz na plnku kakaový. Znovu spravíme plochu 3x7. Natierame opäť plnku, zarovnáme. Ošúpané banány posypeme grankom, aby v ňom boli pekne celé obalené. Uložíme ich celé za sebou do stredného radu. Takto pripravené opatrne podoberieme pomocou alobalu a zdvihneme sušienky k stredu. Pritlačíme, aby sa vyformovala strecha. Zabalíme do alobalu a dáme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí odokryjeme alobal. Mne vždy zostane trochu plnky, takže bočné steny strechy potriem zvyšnou plnkou a z vrchu posypem grankom. Odložíme znovu stuhnúť do chladničky.

Dobrú chuť a pohodovú nedeľu praje Janka:)

Nanuky do ruky

Ukážte mi niekoho ,kto nemá rád nanuky :) Milujem sa v lete osviežiť niečím chladeným. Ak nemáte doma tieto nádobky nezúfajte, dajte si do malých misiek :)Popravde mám slabosť na takéto rôzne nádobky, kuchynské formičky , ale z mojej skúsenosti , už by som ich nekúpila. Ťažšie idú tie nanuky z formičky, ale efekt to je :) Nanuky si môžete samozrejme obliať aj čokoládou, no v mojom prípade zbytočné kalórie naviac...ale tá lahodná chuť 33% zamrazenej smotany , no mňaaamka. Ide o rýchlu chuťovku, ktorú keď máte po práci v mrazáku, relax ako sa patrí. Balkón, zmrzka , časopis Evita  ...čo viac? :) 

Čo budeme potrebovať
  • 250 gram jemný tvaroh používam babička
  • 110 ml 33% šlahačková smotana Milsy
  • 40 gram pomletý trstinový cukor demerara billa
  • 1 ks vanilkový lusk
  • černice
  Postup prípravy
  • Tvaroh aj smotanu si dáme do nádoby a metličkovým mixérom prešlaháme , pokým sa nám hmota spojí na hustejší krém. Pridáme cukor, vnútro vanilkového lusku a pár sekúnd zašlaháme.
  • Černicovú príchuť si spravíme veľmi jednoducho. Popučíme s malou lyžičkou cukru, alebo medu.
  • Nádobky na nanuky si naplníme smotanovou zmesou, ktorú vrstvíme černicovou zmesou , párkrát každú pobúchame o kuchynskú linku, aby sa nám vnútri nanuku stratili bublinky a dáme zamraziť na cca 3 hodiny.
  • Aby sa nám nanuk dobre vyberal z obalu, na 3-4 sekundy ho dáme pod teplú tečúcu vodu a z každej strany pootáčame.
  • Dobrú chuť praje Monika :)

    Jablková torta

    Milí priatelia, dávno sme tu nemali niečo nepečené, takže je čas to zmeniť. Dnes Vám ponúkame jablkovú tortu. Torta nie je pečená, ale varená :-). Síce ešte nemáme sezónu jabĺk, ale treba na ňu pripraviť naše komôrky a vyprázdniť ich od zásob. Takže ak máte doma výživu a neviete čo s ňou, tento recept Vám pomôže. Koláčik je ľahký a chutný :-).

    Jablková torta.
    1 balík okrúhlych piškót
    2 dl jablkový džús + na polievanie
    600 ml jablkovej výživy (kludne môžete dať aj viac a bez džúsu)
    2 zlaté klasy
    Smotana
    Vanilkový cukor
    2 polievkové lyžice neochutenej smotanovej nátierky
    Kryštálový cukor na dochutenie
    Kakao na posypanie Postup:
    Na dno tortovej formy naukladáme piškóty. Jemne polejeme jablkovým džúsom. Nemusí byť moc, aby sa veľmi nerozmočili.
    Do hrnca si dáme jablkovú výživu, jablkový džús, vysypeme zlaté klasy a rozmiešame, aby sme nemali hrudky. Privedieme do varu a uvaríme na kašu.
    Vychladnutú plnku navrstvíme na piškóty. Na plnku znova piškóty, polejeme jablkovým džúsom a opäť plnka. Posledná vrstva sú piškóty.
    Smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom, aby bola príjemne sladká. Ak sa Vám to zdá riedke, pridáme cca 2 polievkové lyžice neochutenej smotanovej nátierky (napr. bánovecká). Vtedy môžeme pridať ešte na dochutenie kryštálový cukor. Vymiešame a plnku rozotrieme na vrch torty. Celé posypeme kakaom. Necháme stuhnúť v chladničke, najlepšie cez noc. Takže k raňajkám praje dobrú chuť Janka :)

    KÁVOVÉ ZRNÁ 

    Pre kávičkárov tu máme overený a zároveň u nás veľmi obľúbený recept.Ide o trošku pracnejší recept, ale stojí to za to ;)

    KÁVOVÉ ZRNÁ
    Ingrediencie: 1BB puding, 2 polievkové lyžice zrnkovej kávy, 250g práškového cukru, 250g masla.
    MARCIPÁNOVÁ HMOTA: 200 g preosiatého práškového cukru, 100 g preosiateho sušeného plnotučného mlieka, 1/2 čajovej lyžičky medu, vlažná voda (množstvo podľa potreby) + čokoládová poleva
    POSTUP: 1BB puding, káva, práškový cukor a maslo spracujeme a vytvarujeme kávové zrnká (odporúčam formička tescoma). MARCIPÁNOVÁ HMOTA: cukor zmiešame so sušeným mliekom, pridáme med, vodu pridávame lyžičkami podľa potreby. Hmota sa nesmie moc lepiť, ani byť tvrdá. Konzistencia približne ako plastelína. Pracovnú dosku poprášime cukrom a hmotu rozgúľame. Vykrajujeme štvorce, do ktorých zabalíme zrná. Na záver vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a zrná potierame polevou.
    Dobrú chuť Vaša Janka ;) 

    KRUPICOVÉ FLAMERI 

     

    Dnes si dáme receptík na letný dezert z radu najjednoduchších.Ten kto má rád studenú krupicovú kašu si príde na svoje.V mojom prípade išlo aj o vyskúšanie formičiek ;)a vyklopili sa ...

    KRUPICOVÉ FLAMERI
    Budeme potrebovať:
    300 ml mlieka
    50 g horkej čokolády
    50 g cukru
    65 g krupice
    3 bielka
    piškóty
    Postup je veľmi jednoduchý. Do hrnca dáme mlieko, cukor a necháme variť. Potom pridáme nalámanú čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí.Nakoniec pridáme aj krupicu a za stáleho miešania zahustíme. Po uvarení necháme chvíľu odstáť a medzitým si bielka vyšľaháme do tuhej peny.Sneh zapracujeme do kaše. Formičky opláchneme studenou vodou a naplníme.Ozdobíme piškótami. Dáme do chladničky stuhnúť na pár hodín a maškrtíme.Pred podávaním ozdobíme sirupom.
    DOBRÚ CHUŤ praje Monika ;) 

    Tiramisu

    Áno áno nie je to pravý recept na tiramisu , ale také naše, na chuti mu to však neubralo ;) V lete, keď dezerty z chladničky , úžasne osviežia , nech sa páči.

    Tiramisu
    500 g mascarpone
    250 jemný tučný tvaroh
    Kryštálový cukor
    Vanilínový cukor
    2,5 dcl silnej čiernej zrnkovej kávy
    Rum
    Piškóty
    POSTUP:
    Uvaríme si silnú čiernu zrnkovú kávu, necháme vychladnúť a prilejeme rum. Dno formy si vyložíme okrúhlymi piškótami, ktoré dobre polejeme kávou s rumom. Zmiešame mascarpone s tvarohom a cukrom. Na piškoty navrstvíme plnku. Následuje ďalšia vrstva piškót, káva s rumom a ukončíme plnkou. Vrch posypeme kakaom. Dáme na noc stuhnúť do chladničky. Môžeme zdobiť jahodami.
    Dobrú chuť praje Vaša Janka  :)

    Nepečené chuťovky


    © 2016 CHuťovky od Moniky a Janky  Všetky práva vyhradené.
    Vytvorené službou Webnode
    Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky